Visi pazīst meža pīlādzi, kura ogas var pamanīt pa gabalu. Bet vai zini, ka ir arī ēdamie pīlādži?

To garša variē no skābas līdz saldai, arī krāsu gamma ir plaša no melni sarkanas līdz pat ļoti gaiši dzeltenai.

Ēdamos pīlādžus var ēst tāpat, saldēt, spiest sulās, vārīt ievārījumus, kaltēt un gatavot pulverus.

Pīlādžu pulveris ir mūsu jaunākais atklājums, jo to var lietot klāt pie smūtijiem, sulām, piebērt pie putras, tie iekrāso ēdienu un izskatās dekoratīvi un ir veselīgi, sniedzot cilvēka organismam vitamīnus, kā piemēram, C un P vitamīnu, karotīnu, miecvielas, organiskās skābes, ēteriskās aļļas.

KalnatroļļiBio dārzos aug dažadas ēdamo pīlādžu šķirnes, kā piemēram Titan, Likjornaja, Kubovaja, Granatnaja, Krasnaja krupnaja, Edulis. Ogu krāsa no oranžas līdz gandrīz melnai ar sarkanu nokrāsu.